onsdag den 30. oktober 2013

Hæklet tørklæde med farvede spidser - DIY

 
 
Jeg har endnu engang hæklet på bestilling. Min søster havde forelsket sig i dette strikkede tørklæde hos www.purlbee.com. Et hurtigt kig i garnlageret (ja, sådan et har jeg efterhånden fået opbygget), og valget faldt på det lækre Vidal Alpacca Garn fra Hjertegarn, som jeg efterhånden har strikket og hæklet mange projekter i. Udgangspunktet blev det råhvide og den sennepsfarvede, og min søster fik det svære valgt, at vælge den sidste farve blandt de mange lækre nuancer.
 
 
Valget faldt på den naturbrune, hvilket viste sig at blive rigtigt flot. Jeg tror nu også, at den hindbærfarvede kunne have gjort sig flot, men måske den skal i brug til et tørklæde til mig selv.


Opskriften er ret nem at gå til. Jeg har hæklet på nål nr. 5. Ribeffekten får du ved at hækle alle fastmaskerne (fm) i det bagerste maskeled.

- Start med at lave 2 luftmasker (lm) i den gule farve. Vend.
- Lav en fm i det bagerste led i den 2. lm og herefter en lm. Vend.
- Lav en fm i det bagerste led i den 1. fm. Lav en udtagning ved at lave 2 fm i bagerste led i den 2. fm. Herefter en lm. Vend.
- Lav 1 fm i det bagerste led af alle 3 fm. Lav en lm. Vend.
- Lav 1 fm i det bagerste led af de første 2 fm. Lav herefter en udtagning ved at lave 2 fm i det bagerste led i den 3. fm. Herefter lm. Vend.
- Hækl fm i det bagerste led af alle 4 fm. lm. Vend.
- Forsæt med at tage ud på hver anden række indtil du har 40 masker i bredden. Du har nu en lang spids.

Herefter skift til det råhvide garn og hækl indtil du synes, at tørklædet har fået en passende længde. Jeg brugte 2 nøgler af den råhvide alpacca garn.

Herefter skifter du til den naturbrune garn. Hækl først en række over alle 40 masker. lm. Vend. Herefter tager du en maske ind på hver anden række ved at hækle de sidste to masker sammen med 1 fm. Slut spidsen af med 1 lm. bryd garnet og hæft alle enderne.

God fornøjelse. Skriv endelig en kommentar med et link, hvis du får lavet tørklædet :-)


 
 
 

 

Endnu en Islænder på vej

 
 
 Det går lynhurtigt anden gang...

fredag den 25. oktober 2013

Efterårsstrik



 
Sabotøren har været den heldige vinder af en lækker efterårstrøje. En tyk og lækker model, der kan holde ham dejlig lun i det milde efterårsvejr. Det er opskriften Islænder fra Susie Haumannsbog Knit for your kid. Bogen er fuld af lækre opskrifter, som alle er nemme at gå til. Det er klassiske mønstre, og der er en masser lækkert både til pigerne og ikke mindst drengene. Det er ikke den sidste model, som skal strikkes herfra. Faktisk er jeg allerede i gang med endnu en Islænder i en lidt lettere udgave, så den også kan bruges indendørs som almindelig trøje i børnehaven, og så har jeg trøjen i vævestrik på pindende til min niece.

 
 
Jeg er ret stolt over resultatet. Jeg synes, at det er lykkes mig at lave en ret lækker strik og er særligt begejstret over at raglanen blev så flot. Så øvelse gør bestemt mester. Jeg kan tydeligt mærke, at jeg er blevet en mere erfaren strikker og kan huske mine tidligere fejl, som eks. en alt for løs raglanindtagning. Jeg er også efterhånden kommet frem til, at min strikkefasthed må være ret løs, for jeg skal som regel ned i pindestørrelse.
 
 
 
Jeg synes, at den grå og petroliumsblå farve komplimenterer hinanden flot og planlægger at strikke en til Teoristen også, men med modsat farvekombination. Sabotøren er en lille splejs, så trøjen er strikket i str. 2 år, og så har jeg strikket diagrammet 2 gange i stedet for at følge anvisningen, så jeg i stedet har fået en smal lang sweater. Den passer perfekt.
 
Så er det bare på med sweateren og ud i det blå. 


lørdag den 19. oktober 2013

Smagen af sommer

På sådan en grå formiddag er der ikke noget mere skønt end at fylde køkkenet med duften af sommervarme. Denne opskrift på jordbær-orange marmelade giver minder om barndom og sol og sommer.
800 g. jorbær, friske eller frostne
Fint revet skal af en usprøjtet appelsin
Saften presset af samme appelsin
1 vanillestang
Ca. 1,5 dl. sukker
Put det hele i en gryde og kog det i ca. en halv time. Jeg blendede til en børnevenlig version med stavblenderen - husk at fiske vanillestangen op inden. Hæld marmeladen på rene skoldede glas og lad det køle ned inden du kan nyde smagen af sommer.
Imens marmeladen kogte havde jeg knækbrød i ovnen, lavet af Urtekrams lowcarb brødblanding. Nemt og lækkert.