søndag den 26. januar 2014

En lille lyserød sky

Mit søndagshyggeprojekt fra sidste uge er blevet færdigt. Den lille kjole med hulmønster fra Susie Haumanns Knit for your kid er blevet en florlet og lækker lille lyserød sag til min yngste niece. Et meget let og overskueligt projekt, der har taget mig omkring en lille uges aftenstrikkeri at lave. Garnet er en tråd rosa Blackhillhøjlandsuld og en tråd sart lyserød mohair købt billigt i Netto. Sammen giver de et fint meleret look med mohairens blødhed.



Den er strikket fra vrangen, så hulmønsteret træder først ordentligt frem, når man vender den. Det er så fint. Jeg synes, at bærestykket er rigtigt flot og tænker, at det er nemt at lave sin egen mønstervariation over en anden gang. Måske en helt simpel model med rillestrik på bærestykket og glat eller perlestrik på skørtet? Men lige nu er den samme model på pindende i en ny farve til en anden lille pige.

søndag den 19. januar 2014

Søndagshygge

Farmorfabrikken spørger til søndagssysler idag. Her i det Nordjyske ligger sneen stadig som en tung og hvid dyne. Det er koldt, sådan rigtigt fugtigt koldt og blæsende, så efter en kort gåtur efter morgenbrød, nægter drengene at gå ud i sneen igen idag. Så vi hygger herinde med hver vores yndlingssøndagstidsfordriv. Jeg strikker, drikker kaffe og ser film. We bought a Zoo med Matt Damon. Slet ikke dårligt :-)  På pindende er endnu en Sussie Haumann model, kjole med hulmønster.


Terroristen sidder ved computeren og sabotøren skovler alle storebrors små plastiksoldater op med sine gravkører på sofabordet ved siden af mig. 


Et lille sidespring med højtlæsning hos mig i sofaen bliver det også til ind i mellem


Ren afslapning og opladning til hverdag i morgen.

onsdag den 15. januar 2014

Ret nemt drengestrik


Sørme om der ikke er kommet mere lækkert strik af mine pinde. Ret nem raglan fra Lene Holme Samsøes bog Børnstrik på pinde 3½-4. Og ja, den var ret nem at gå til. Det var mit første forsøg med at strikke en bluse ovenfra og ned, og det må siges at været hit. Det var skønt at have føling med, hvordan det færdige resultat bliver tidligt i processen.




Trøjen er strikket i en dobbelttråd Black Hill uld og bomuld fra Garnudsalg i farven mørk rullesten. Vildt lækkert garn, der er dejligt blødt for den lille mand. Den har allerede været på flere gange uden protester.


Den er blevet rigtigt fed og har fået lige det udtryk, som jeg havde håbet på.En god rustik trøje til en lille fræk børnehavedreng, aka. Sabotøren. Jeg er vild med de enkle detaljer i mønstret, der lige giver trøjen det der ekstra. Raglanudtagningen blev i særdelseshed rigtig god. Effekten med at strikke på retsiden for til slut at vende trøjen, så det er vrangsiden, der bliver ret, giver trøjen et mere råt look.


Jeg er ret vild med Ret nem Raglan og vil helt sikkert strikke flere af samme model. Variationen i bogen med striber er ogsårigtigt flot! Alt i alt altså en vinder.

Note to self: Halskanten blev lidt for vid, så næste gang skal der evt. slåes færre masker op.

tirsdag den 14. januar 2014

Trivielt vævestrik

Endelig! Jeg er færdig med evighedsprojektet i form af denne fine cardigan fra Susie Haumanns bog “Knit for your kid", hvor også Islænderen er fra. Den var tænkt som en fødselsdagsgave til min niece i oktober, så blev det til en julegave og nu er den langt om længe færdig.

Den har været meget længe undervejs, for jeg synes, at vævemønsteret var temmelig kedeligt at strikke, så den er lavet i mange etaper. Bortset fra, at den var ret ensformig at strikke, var opskriften meget nem at gå til. Og resultatet taler for sig selv, synes jeg. Den er blevet rigtigt flot.


Hvis jeg skal være pernittengryn, kunne raglanindtagningen godt være strikket tættere, og sammensyningen er bare ikke min stærke side. Et kursus i sidstnævnte kunne være super. Og så er der en enkelt række i mønsteret, hvor jeg har strikket med tråden bagved arbejdet i stedet for foran, men heldigvis træder det ikke så tydeligt frem.


Garnet er fra Garnudsalg. Den rosa er deres Blackhill højlandsuld (fv. mørh meleret rose) den sandfarvede er Blackhill uld og bomuld (fv. Kit), som er superblød i kanterne. Blusen vejer omkring 100 gram, så det er en let lille sag. Knapperne er fra Stof og Stil. Jeg har valgt at strikke cardiganen i de originale farver fra bogen, men har også set andre fine udgaver blandt andet med en gul bundfarve her eller med to forskellige farver i bunden som her, der giver den et helt andet udtryk.


Lige nu ligger den og skvulper rundt i vaskemaskinen på 30 grader. Jeg krydser fingre for, at den klarer det, for jeg har desværre haft et par upsere der ikke overlevede den proces. Jeg forventer, at det færdigvaskede resultat bliver let og blødt,så den kan lune en 6 årig skolepige. Jeg håber virkelig at hun kan passe den,for jeg synes måske, at den ser lidt lille ud - men så er der heldigvis en lillesøster, den kan gemmes til.

lørdag den 11. januar 2014

Tunesisk hækling

Jeg elsker at finde inspiration rundt omkring i blogland. Det eneste problem er, at der findes alt for mange lækre ideer og alt for lidt tid til at nå dem alle. Det seneste der har fanget mit øje er de fine puder og tæpper som Pescno hakker. Hun har også lavet en fin vejledning til at komme igang med tunesisk hækling, så da jeg fik en hakkenål i julegave måtte jeg jo teste teknikken. Og det er jo egentligt ret ligetil. Jeg har lavet en lille pung, som jeg synes er blevet meget fin. Det helt enkle farveskift giver en rigtig fin effekt.


Jeg ved ikke om min tålmodighed rækker til at hakke et helt tæppe. Selvom det er smart med Knit Pro wiresystemet, så man kan hakke tæppet i et stykke, så tænker jeg, at det må være lidt kluntet og tungt at sidde med.  Jeg synes, at det var svært at holde ordentligt på hakkenålen, når der er mange masker på den, og tempoet var derfor ret langsomt i forhold til strik og almindelig hækling. Måske det blot er et spørgsmål om øvelse. Jeg tror i hvert fald at jeg er nødt til at forsøge mig med et par puder til sofaen.


Pungen er hakket i bomuldsgarn og foret med patcworkstof fra Stof 2000.